NyheterPEPPUnderhållning

Pajala State of Mind

Pajala State of Mind

I knallröda outfits, Doc Martens-kängor och en hel del attityd intog popgruppen The Magnettes scenen på Folkets hus tisdagen den 18/9. Gruppen, som har skördat stora framgångar inte bara i Sverige utan också utomlands, består av Sanna Kalla och Rebecka Digervall – båda med rötterna i Pajala. I bandet ingår också medlemmen Tomas Bäcklund Thuneström.

Bandet bildades 2007 och första singeln var Papercut, som släpptes 2012. Efter det har det rullat på med spelningar både i Sverige och utomlands. Bandet har också filmats för dokumentären Pajala State of Mind, som hade premiär på Göteborgs filmfestival 2015. Dokumentären avslutas med när bandet gör sin första spelning i USA 2014.

Gruppen är inte bara en färgklick rent klädmässigt, utan också musikmässigt. Lugna låtar varvas med snabbare, och det faktum att medlemmarna lämnar scenen för att röra sig bland publiken gör att besökaren upplever en närhet till bandet. 

The Magnettes bjöd på flera låtar ur sin repertoar, vissa helt nya. Kopplingen till uppväxten i Pajala är tydlig, men här finns också låtar med samhällskritiska inslag. Låten Sad Girls Club sägs skrivits som en protest mot installationen av USA:s president Donald Trump. 

Ann-Sophie