PEPP

Sju tips vid höstdepp

Sju tips vid höstdepp

Nu är hösten här, vare sig vi vill det eller inte. Löven ändrar färg, för att sedan falla, mörkret kryper inpå oss och vindarna blir kalla. En del människor njuter när hösten kommer – de älskar färgerna, mörkret och den krispiga luften. Andra upplever hösten som något vemodigt och tungt. Det definitiva slutet på den underbara sommaren, då allt kändes så enkelt, soligt och glatt. Hösten är rutinerna, de trötta mornarna och mörkret som krymper våra världar, och dagarna till nästa sommar känns meningslösa att ens räkna. 

Vad gör man då om man upplever hösten som en tung tid? Hur ska man peppa sig själv för att orka? Det finns otaliga knep att ta till när höstdeppen gör sitt antågande. Här är några saker som kan fungera:

  1. Planera in något roligt med familj eller vänner. Det behöver inte vara en utlandsresa, utan kan lika gärna vara en shoppingresa till Luleå eller ett biobesök.
  2. Åk och besök en vän du inte träffat på länge. Sov över där och prata gamla minnen till sent inpå natten.
  3. Laga god mat tillsammans med dina vänner och umgås, eller gå på restaurang.
  4. Kura ihop dig i soffan under filten med en kopp te och se en film du länge velat se, eller varför inte någon ny serie på Netflix.
  5. Anmäl dig till en kurs på något studieförbund och lär känna lite nya människor i ett nytt sammanhang.
  6. Börja träna och försök göra det regelbundet för bästa effekt. Träna något du tycker är roligt och som ger dig en energikick.
  7. Passa på att gå ut på långpromenader under dygnets ljusa stunder, kanske med din favoritmusik i lurarna.

Ann-Sophie