AllmänSenaste nytt

Sportlovs aktiviteter

Ett roligt sportlov behöver inte kosta så mycket pengar. Här nedan kan du läsa om några tips om vad som finns att göra i Haparanda under sportlovet (vecka 10). 

Om du gillar att åka skridskor så är bandybanan på Gränsvallen är öppen 8-15 varje dag, och Kuben har öppet för allmänhetens åkning några timmar om dagen. Det finns även andra isbanor i tex. Vuono, Mattila (Näränperä) och Karungi, dessa banor är uppspolade sedan tidigare.

I Riekkola finns elljusspår, Hanhinkarispåret på isen och Stadsviken skidspår är bra och fina ställen att åka skidor på.

Möjligheten för pulkåkning finns på Stranden, i Riekkola och på Tossabacken (karungi).

Om vädret inte är så bra så kan man bowla i Torneå (Tornion keilahalli). Att hyra en bana kostar 12 euro (ca 120kr) och man delar en bana på ungefär 5 personer. Öppettider kan man hitta via länken nedan.

http://tornio.kemi-torniokeilailu.com/4/index.php/aukioloajat

Om du äger en skoter eller känner någon du kan låna/hyra av så har Haparanda fina skoterleder mot Kalix och Övertorneå. Via länken nedan kan du hitta skoterlederna och vad som behövs för att få åka skoter.

http://www.haparanda.se/kultur-och-fritid/friluftsliv/skoterleder.html

I Rudträskbacken (Kalix), Pullinki (Svanstein) eller Kallinkangas (Kemi) går det utmärkt att åka slalom eller bräda. Biljetterna kostar inte så mycket (100-300kr).

Om du inte har utrustning till vissa aktiviteter så går det att hyra utrustning till bland annat skridskor, skidor och slalom från exempelvis Sportoteket eller Sporthuset.