Sport & hälsa

Hussein satsar på idrotten

Hussein Naseri, 17 år och bor i Haparanda. Det är tre år sedan han blev “fast” i friidrotten. Han tränar och tävlar på veckorna och försöker satsa på skolan lika mycket som på idrott.

Vilken sport tränar du?

’‘Jag tränar friidrott året runt och på somrarna spelar jag fotboll. Mina favoritgrenar är höjdhopp, 110 meter häck och 100 meter löpning. Jag försöker satsa mest på höjdhopp och tränar tre gånger i veckan. Vi tränar mångsidigt när vi tränar, det kan vara allt mellan cirkelträning till flera kilometers löpning.’’

Hur gick utomhussäsongen i år?

’‘Det gick skit bra. Jag gjorde två personbästa nu i somras. Först hoppade jag 185 cm och det blev som mitt första personbästa och sen i slutet av sommaren hoppade jag 190 cm i Boden. Jag har även varit på ungdoms SM i Falun.’’

Framtids planer?

’‘Jag vill i framtiden kunna hoppa 2 meter i höjd’’ säger han och skrattar. ’‘Längre fram vill jag kunna representera Sverige i internationella tävlingar. Jag vill börja med att gå ut gymnasiet och se vad som händer. Jag vill inte satsa helt på idrotten, gärna jobba och tjäna pengar.’’