BusinessNyheterSenaste

Nätverksträff för kvinnliga blivande och etablerade företagare i Haparanda

Drygt 70 kvinnor, både blivande och etablerade kvinnliga företagare i Haparanda blev inbjuda till en nätverksträff med bland annat inspirationsföreläsning, mingel och god mat. 

De som hade tagit initiativet att styra upp en nätverksträff för kvinnor i Haparanda var Haparanda kommuns tillväxtenhet och Nyföretagarcentrum Nord. Syftet var att inspirera kvinnor, både de som redan driver företag och de som funderar på att bli företagare, att nätverka och utveckla sitt företagande. Den spontana reaktionen från många deltagare som hade samlats i Stadshotellets festivitetssal var: ”Oj, finns det såhär många kvinnliga företagare i Haparanda!” Ändå var inte alla där.

 

Britta Jonsson-Lindvall

Britta Jonsson-Lindvall som startat världsberömde Tree Hotel var där och föreläste om både med- och motgångar, speciellt de första åren. Hon mindes bland annat att “vi jobbade som att vi hade alla pengar i världen, men det hade vi inte”. Hon berättade också att man ska tro på sin idé och jobba hårt för den, men det är tillåtet att fråga om hjälp. “Gör det! Det underlättar så mycket. Tänk så hade jag också gjort det från första början”, utbrast hon skrattandes.

Efter föreläsningen avnjöts en god buffé med varmrätt i Stadshotellets matsal där pratglädjen var stor. De UF företagen som var där fick nya kontaktpersoner och kontaktnät.

Buffé på stadshotellet