PEPP

Idol i Haparanda

Onsdagen den 21 februari  var två kvinnor från Idol i Haparanda för att söka efter talanger, de var i musiksalen och hade öppna dörrar så vem som helst kunde komma dit för att auditionera eller för att få tips, pepp och bedömning av dem.  

Vi träffade Elin Sabelström som är castingansvarig och Susanne Bertlin som är songcouch på Idol.

Vad gör ni här?

”Vi är här för att leta efter talanger, i både skolor och på stan. Vi vill finnas på plats så att man kan fråga frågor av oss och så att vi kan peppa och stötta personer som vill sjunga. Dessutom så kan vi bedöma om någon skulle ha en chans i Idol och ge dem tips på vad de ska göra för att ha en så bra audition som möjligt om de nu skulle söka till Idol.”

Hur är det att komma till en liten stad?

”Det är tyst och inte mycket bilar” säger de och skrattar. Båda kvinnorna är uppvuxna i små städer och är därför vana vid att det inte finns så mycket folk runtomkring. ”Vi bor dock i Stockholm så det är en stor skillnad men vi kom hit på en underbar dag, det är -25, soligt och mycket snö”

Hur fick ni idéen att komma till Haparanda?

”Jag tittade på kartan och valde en plats som såg intressant ut” säger Elin.

Har ni några tips till någon som skulle vilja söka till Idol?

”Det är alltid bra att göra auditions och träna, för man växer på så många olika sätt. Om du söker till Idol kommer du möta många nya människor och flera av dom kommer bli dina vänner för livet. Även fast du inte kommer in så kommer du fortfarande ha träffat på så många underbara männsikor. Det bästa är att vi kan nyttja varandra och lär oss nya saker av varandra hela tiden”

Susanne tycker att Idol kan liknas med vilken idrott som helst ”Det är viktigt att alla stöttar varandra och har ett team omkring sig som kan hjälper och peppar”

”Så sök till Idol, det kommer bli kul” instämmer båda två  till slut.