Julen är här

Julen är en hektisk tid. Den spenderas hos många i sällskap av nära och kära med god mat.
Men julhelgen manar även till eftertanke och frid men sätter samtidigt mycket press på oss och inte minst vår ekonomi. Idag ska det konsumeras som aldrig förr, julklappar, black friday (som nu mera uttrycks som black week), mellandagsrea och dessutom så handlar vi också en stor del av allt detta på kredit – något som endast användes för större investeringar och kapitalvaror för bara ett par år sedan. Vi ska även prestera i skolan eller jobba 7–16 men så ska det också städas, fixas, bakas och julpyntas.
Julklappar har hos många barn kommit att bli ett slags mått för hur bra julen har varit. Det pågår en ständig jakt efter fler och fler materiella saker som i de flesta fall man inte ens behöver när vi egentligen ska vara som mest tacksamma för det vi redan har men framför allt dem vi har runt omkring oss.
Julen firas på flera olika sätt hos många eller inte alls, det är en högtid älskad av en del men också en börda hos andra. Det är en tid då släkt och familj samlas, det är en tid då ett nytt år står innanför dörren men det är en tid som är högst väsentlig för eftertänksamhet.
Hur det än ser ut så bör julhelgen ägnas åt vila och ro men framför allt uppskattning och tacksamhet.

Mathilda Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *