Flytta hemifrån

Att som ung flytta hemifrån är för många bara en dröm, dels kan det bero på att det inte finns så stort utbud på mindre lägenheter och dels kostar det en hel del pengar. Om du ska läsa vidare efter gymnasiet på annan ort blir drömmen verklighet snabbare för då har man oftast ett boende ordnat (även om det bara är ett studentboende) men om du stannar kvar på din hemort eller fortfarande går på gymnasiet behövs nog ett extra jobb på helgerna och kanske ett bostadsbidrag eller hjälpsamma föräldrar för att drömmen ska bli verklighet.

Har du turen att hitta både en lägenhet och en inkomst får du här lite tips som hjälper dig om du inte har så mycket pengar att spendera eller bara vill vara sparsam och tänka på vår miljö när du ska flytta.

Att fråga om du får ta med dig någonting hemifrån är en bra början.  Det går att skapa något nytt från det du redan har och är inte så svårt. Genom att måla/betsa ditt gamla skrivbord, hylla eller byrå från ditt gamla rum blir det som nytt. Med lite färg eller precis som de är blir de perfekta i din lägenhet. Det som du behöver ta reda på är vilket material sakerna är gjorda av och sedan rådgöra med färgbutiken vilken typ av färg som passar bäst till det du ska måla. Men det kan räcka med att byta ut knopparna på byrån!

Att kolla med far- och morföräldrar eller annan släkting kan också löna sig, de kan ha saker som passar och som de gärna ger bort.

Att välja neutrala färger till dina möbler gör att du kan satsa desto mer på detaljerna. Att måla byrån prickig  i starka färger kan var coolt men det kan hända att du tröttnar på den ganska fort. Genom krukor, ljusstakar och andra prydnader med  färg kan du förändra rummet . Med textil kan du också fixa detaljerna, gardiner, kuddar, plädar kan du byta efter humör och säsong . Sätt prickarna på kuddarna i stället!

Att gå på loppis  är också ett bra alternativ, där kan du göra många bra fynd för en liten kostnad.

Varje höst och vår brukar de flesta butiker ha rea  eller ge bra rabatter på inredningssaker och möbler. Håll utkik efter detta om det finns något speciellt som du skulle vilja ha men tycker att priset är för högt. Ha is i magen och invänta rean!

Att inreda med växter ger ditt hem ett ombonat intryck och är bra för luftfuktigheten. Växter kan vara lite dyra ibland men ha koll på när butiken har erbjudanden. Det kan också hända att farmor/mormor har någon växt som blivit för stor i sitt fönster som du kan få!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *