Stort firande på Europadagen med många aktiviteter

Tornedalsskolans EU-juniorambassadörer har jobbat flitigt med att planera och arrangera EU-dagen under några veckor genom att ta fram information och fakta till utställningsskärmar om Europiska Unionen. De har även gjort affischer och frågesporter. 

EU-dagen firades på fiket i EU-Corner där det alla elever bjöds på fika och tävlingar. De organiserade även ett skolval där skolans elever kunde testa på att rösta. 

Juniorambassadörerna medverkade också i P4 Norrbotten och finska Yle Uusitet och berättade om sitt EU-arbete och vikten av att göra sin röst hörd  genom att gå och rösta i valet till Europaparlamentet.

Matilda
Ellen

På Rajala ordnades också aktiviteter. Tornedalsskolan hade bjudit in Gränsresor AB som informerade om vägledning och kontaktförmedling för ökad rörlighet över landsgränserna. Eures som informerade om möjligheterna att jobba i Europa. EuropaDirekt Norrbotten som svarade på frågor om valet till Europaparlamentet den 26 maj. 

Nordkalottens gränstjänst
På RajalaDet bjöds också på härlig sång och musik av kulturskolans lärare och elever från Marielundsskolan och Tornedalsskolan.


Ida, Ronja och Petra

Dessutom kom Luleå Hockeys svenska mästare Ida Boman (från Happis), Petra Nieminen och Ronja Savolaien (de två sistnämnda även vm-silver medaljörer med Finland) och tillbringade dagen med oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *