Ung Företagsamhet mässa i Luleå 26/3

Nästan 400 hundra unga företagare var på plats i Luleå kraft arena på årets UF-mässa för att visa upp och sälja produkter och tjänster. Det var 125 företag! Tornedalsskolan deltog med 59 elever, vilket är rekordmånga!

Tornedalsskolan fick två fina priser genom Woman Body UF, Julia och Sandra som vann 1:a pris i Årets Hantverk och de kommer att delta på SM för unga företagare i Stockholm 6-7/5. Kroppsideal har funnits i alla tider och det kan vara svårt att passa in i dessa. De vill visa med sitt hantverk att alla kvinnor ser olika ut och det är okej. Alla är lika mycket värda.

Shake it UF med Sondos, Ekram, Nadja och Moa fick 3:e pris i kategorin Årets tjänst. Deras affärsidé är att få barn och unga att röra på sig genom dans. Det är både viktigt och roligt. Shake it UF har besökt stans grundskolor för att träna dans och rörelser med barn och ungdomar.

Här syns några av våra företagare