Grattis till SM guldet i SDHL, Ida!

Ett möte med Ida Boman, 25 år från Haparanda och nybliven svensk mästare i  hockey med Luleå HF/MSSK.

Tidningen fick möjlighet att träffa Ida då hon just nu är ”hemma” i stan efter att ha fått en inbjudan från kommunen att komma  och föreläsa för ungdomar om möjligheter att studera på universitet, främst till förskolelärare, en utbildning som Ida själv precis har avslutat.
På frågan hur allting började, intresset för hockey, berättade Ida att hon brukade få följa med sin pappa och lillebror till ishallen.  Hon hade precis fått konståkningsskridskor och drömde om att bli isdans prinsessa. När hennes lillebror började i Asplövens hockeyskola fick hon också vara med och hon fastnade direkt för sporten men det var inte så lätt att åka med konståkningsskridskor. Ida försökte slipa bort taggarna i sina skridskor för att det skulle gå snabbare att åka men det gick förstås inte så bra. Pappa fick köpa nya skridskor.

Efter gymnasietiden på Tornedalsskolan flyttade Ida till Piteå för att spela hockey med Munksund Skuthamns damhockeylag. I början av karriären fick hon jobba både som lokalvårdare och i mataffär för att kunna försörja sig samtidigt som hon fick göra det hon ville allra mest – spela hockey! Tiden i Piteå blev dock inte så långvarig eftersom laget gick samman med Luleå hockey och då fick Ida möjligheten att kombinera hockey med studier på Luleå Tekniska Universitet. Ida tycker det har varit bra men tänker inte börja jobba som förskolelärare –  än på ett tag! Just nu är hon i förhandlingar om ett förlängt kontrakt med Luleå hockey. 

Som hockeyspelare på elitnivå tränar Ida fyra timmar per dag och har ersättning från klubben men de flesta  lagkamraterna har deltidsjobb på sidan av hockeyn. Som tjej är det inte så lätt att försörja sig på hockey men Ida tycker framtiden ser ljus ut, hon vill fortsätta att spela hockey länge än, det roligaste hon vet just nu!!

Kom och träffa haparandatjejen och svenska mästaren Ida Boman och hennes finska lagkamrat Ronja Savolainen i Luleå hockey, som alldeles nyligen också fick ett VM silver med finska landslaget – på Europadagen torsdag den 9 maj mellan klockan 11-13 på Rajala. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *