Konstutställning av elever på stadsbiblioteket

Heidi, Maritha och Paula

Lärarna Maritha Eliasson, Tornedalskolan, Heidi Rönkkö, Gränsskolan och Paula Lakkala, Språk- och Marielundsskolan ordnar för tredje året en konstutställning med elevarbeten på stadsbiblioteket. Konstnärerna som medverkar är elever från högstadiet och gymnasiet.

Ett sjuttiotal personer besökte vernissagen där man kunde njuta av färgstarka oljemålningar, mjuka akvareller, vackra textiltryck, keramik figurer och härliga foton av naturen under temat Gränslöst.

Bild är numera en valbar kurs på gymnasiet och Maritha säger att antalet elever som väljer bildkurser har ökat igen efter nedgången när Gy 11 genomfördes och kurserna inte längre är obligatoriska. Marita tror att det ökade intresset beror på att eleverna har ett behov att få uttrycka sig i konst och hantverk. Många elever behöver den avstressade miljö som kurser i bild och form kan ge.

Ylva

Ylva  har gjort textiltryck och berättar att hon vistas ofta i skärgården och familjens stuga och därför var fiskar ett självklart val att trycka. Fiskar kan ha alldeles speciella uttryck, vackra i sina färger och former.

Nathalie

Nathalie har målat en abstrakt kvinna i starka färger, nästan som Picasso! Uppgiften var att blanda två ismer, surrealism och kubism. Hon gjorde först en skriftlig dokumentation om de två ismerna och sedan den praktiska uppgiften att sätta ihop två ismer i en bild.

Mohammed

Mohammed har designat en klänning av papper i momentet som handlade om återbruk och hållbar utveckling. Först gjorde han en form av hönsnät och därefter limmade han på olika papper och vek olika mönster med pappret för att få fram den snygga kreationen.  Mohammed tyckte att uppgiften var rolig och berättade att han jobbat många timmar med klänningen för att få den att se så fin ut.